Thursday, October 21, 2010

AROMASCAPE OF EINDHOVEN workshop - some more info

Puls 2010 – signalen van een stad
Een stad laat zich lezen als een steeds veranderend boek, waarin gelaagdheid, meervoudigheid en dynamiek een hoofdrol spelen. Wij bezitten geen "Aleph" (Jorge Luis Borges) die ons het oneindige inzicht verschaft en in staat is een totaalbeeld te tonen van deze steeds veranderende stad. Wat wij wel kunnen is de oneindige hoeveelheid informatie filteren en ons beeld focussen op een deelaspect. Uit een oneindige hoeveelheid aan zenders weet onze radio juist die ene zender helder te ontvangen.

Gedurende DDW is LCM de plek van onderzoek en ontwerp van de “social urban space”. Dit gebeurt door middel van workshops van studenten van de TU/e faculteit bouwkunde en buitenlandse Erasmus studenten, werk van ontwerpers, designers en kunstenaars. Zij gaan de oneindige hoeveelheid informatie filteren en ons beeld van de stad focussen op een of meerdere deelaspecten.

Van 23 t/m 31 oktober kunstroutes, interventies, workshops, keynotes en lezingen tijdens de Dutch Design Week in La Citta Mobile, Vestdijk 133.
Een veelzijdig interactief programma over de urban design aspecten van een stad. Puls 2010 laat je actief deelgenoot worden van het onderzoek zelf: ontdek een kunstroute of interventie, bezoek lezingen of neem deel aan een workshop!

Thema's zijn licht, geur, geluid, tektoniek, smaak, datacity, mindmap – door 7 kunstenaars: Remco Roes, Marije van der Park, Sander Veenhof, Ralph Brodrück, Henk van der Geest, Maki Ueda, Mario van Horrik & Petra Dubach.
Deelnemende kunstenaars, architecten en designers delen hun visies, ideeën en achtergronden met het publiek in de expositie en een lezingenprogramma. De workshops en routes worden hierdoor voorzien van een bredere context. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Op maandagavond lezingen rond het thema Re-using the city.

Op dinsdagavond is er een interactieve presentatie over Lichtontwerpen met het Instituut Lichtontwerpen iLo.

Woensdag zijn er lezingen rond het thema Beauty of Decay.

Op donderdagavond is er een lezingenprogramma over Data City, met keynotes van Bridget Nicholls en Michiel de Lange.workshops:

op dinsdag 26 oktober: Aromascape of Eindhoven

donderdag 28 oktober: The Wild Side of City Life

zondag 31 oktober Layar / Augmented reality

Op tijd inschrijven om te reserveren via de website www.madlab.nl!

Voor het actuele programma, zie de website: www.madlab.nlwaar en wanneer

La Città Mobile is een expositie- en atelierruimte in het centrum van Eindhoven, vlakbij het Van Abbemuseum en tegenover Schellens.

lokatie: Vestdijk 133 5611CB Eindhoven

DDW 2010 van 23 oktober t/m 31 oktober 2010
openingstijden 12:00 uur tot 22:00 uur

toegang en deelname is gratis (op een enkele workshop na)Puls 2010 – signals of the city

From 23 till 31 October art walks, interventions, workshops en keynote lectures during Dutch Design Week in Eindhoven.
A versatile interactive program on the urban design aspects of a city. This project involves you in the research process: discover an art walk or intervention, attend a lecture or participate in a workshop!

website: www.madlab.nl

No comments: